Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی ملک زاده، کارشناس اقتصادی، در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: سود سپرده‌های بانکی کلان (سپرده‌های بالای یک میلیارد تومان)، در سال بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است و طبق آمار، بیش از ۹۰ درصد این سپرده‌ها (از نظر ارزش ریالی) نزد ۴ درصد سپرده گذاران است و از این جهت که منبع درآمد محسوب می‌شود باید مانند سایر درآمدها مشمول مالیات شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه چرا باید تولید، با وجود تورم بالا مالیات بدهد اما کسی که سپرده‌ای را در بانک گذاشته و سود دریافت می‌کند، مالیات پرداخت نکند؟ ادامه داد: این کار هم به تأمین بودجه دولت کمک می‌کند و هم اینکه تبدیل به ابزاری سیاست‌گذارانه برای دولت می‌شود که بر سپرده‌ها مدیریت داشته باشد.

اخذ مالیات از سود سپرده در روسیه برای جبران بودجه کرونا

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: کشور روسیه برای جبران کسری بودجه ناشی از دوران کرونا مالیات از سود سپرده را برقرار کرد.

ملک زاده با اشاره به چالش اصلی در اخذ مالیات بر سود سپرده، گفت: چالش اصلی در این مالیات، این است که گفته می‌شود به دلیل بالا بودن نرخ تورم، نرخ بهره حقیقی اقتصاد در حال حاضر منفی است و کسی که هم اکنون سپرده گذاری می‌کند در حال ضرر است. یعنی با وجود اینکه ۱۵ الی ۲۰ درصد سود دریافت می‌کند اما با تورم ۴۰ درصدی باز هم عقب است و دریافت این مالیات در زمانی توجیه دارد که سود سپرده از تورم کمتر باشد.

وی ادامه داد: این ایراد وارد نیست چرا که در حال حاضر، نرخ بهره اقتصاد بسیاری از کشورها منفی است اما مالیات سپرده را دریافت می‌کنند. دلیل دوم این است که در همین شرایط تولید نیز این تورم را تحمل می‌کند، چگونه از او مالیات دریافت می‌شود اما از سود سپرده بانکی به دلیل تورم مالیات گرفته نمی‌شود؟

آیا شبه پول واقعاً در ایران وجود دارد؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا مالیات از سود سپرده باعث حرکت پول به سمت سایر بازارها می‌شود یا خیر گفت: اینکه نقدینگی در جایی متوقف شود بین اقتصاددانان اختلاف است که این کار اساساً عملیاتی است یا خیر. با وجود حساب‌های پشتیبان، دو منظوره و … که فرد اسماً پولش را در حساب سپرده بلندمدت سپرده گذاری می‌کند اما رسماً از پولش استفاده می‌کند و با آن کار می‌کند، باید به این سوال پاسخ داد که شبه پول در ایران وجود دارد یا خیر؟

ملک زاده بیان داشت: به عنوان نمونه اگر کسی دو میلیارد سرمایه گذاری کند، با ۵۰۰ میلیون آن نمی‌تواند کاری انجام دهد اما می‌تواند با ۱.۵ میلیارد آن سود بلندمدت با نرخ شکست کمتری دریافت کند، در این حالت کاهش سرعت گردش پول که مدنظر سپرده گذاری بلندمدت است انجام نمی‌شود بنابراین با خلط شبه پول و پول نمی‌توان نقدینگی را در جایی نگاه داشت.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در بورس نیز به هیچ عنوان کاهش سرعت گردش پول اتفاق نمی‌افتد چرا که هر وقت فرد بخواهد پولش را از بورس خارج می‌کند مگر اینکه در صف فروش گیر کند اما در بانک سپرده گذاری بلندمدت اگر تفکیک پول و شبه پول برقرار باشد تا حدی سرعت گردش پول را کم می‌کند اما اگر ما فعالیت اقتصادی نداشته باشیم در قبال خلق پولی که انجام می‌دهیم عملاً موتور آتش رشد نقدینگی که همان تورم است را باز زیاد می‌کنیم و دور باطلی را طی می‌کنیم.

درآمد ۳۰ هزار میلیاردی برای دولت در صورت دریافت مالیات سود سپرده

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر از سپرده‌های کلان حتی ده درصد مالیات گرفته شود، حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد برای دولت ایجاد می‌کند و دریافت آن هم ساده‌تر از سایر مالیات‌هاست.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: هزار میلیارد سود سپرده سپرده گذاری شبه پول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۶۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،حمیدرضا کریمی فرد افزود: از ابتدای راه‌اندازی نیروگاه‌های خانگی برق خورشیدی از سال ۹۵ در استان فارس تاکنون، بیش از۳۸ هزار مگاوات ساعت انرژی برق در استان تولید شده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته یک مزرعه خورشیدی با مجموع ظرفیت ۵۰۰کیلو وات در استان با سرمایه‌گذاری ۱۲۵هزار میلیون ریال نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.
به گفته کریمی فرد، افزون بر نیروگاه‌های خورشیدی خانگی (کوچک مقیاس)، تعداد پنج نیروگاه بزرگ خورشیدی نیز به ظرفیت ۳.۲ مگاوات در حوزه تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق فارس فعال هستند.
وی متوسط میزان تابش این استان را بین ۲ هزار تا ۲هزار و ۲۰۰ کیلووات ساعت بر متر مربع در سال عنوان کرد و گفت: این میزان تابش برای نیروگاه‌های خورشیدی مناسب است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق فارس درباره شرایط راه اندازی سامانه‌های خورشیدی در استان گفت: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبت نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای تمام تعرفه‌های خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشیدی در استان فارس است و متقاضیان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.
انرژی خورشیدی یک منبع اساسی از انرژی تجدیدپذیر است و بسته به نحوه جذب و توزیع انرژی خورشیدی یا تبدیل آن به برق خورشیدی، فناوری‌های آن به دو دسته خورشیدی غیرفعال و خورشیدی فعال تقسیم می‌شوند. تکنیک‌های خورشیدی فعال شامل استفاده از سیستم‌های فتوولتائیک، انرژی خورشیدی متمرکز و گرمایش آب خورشیدی برای مهار انرژی است.


دیگر خبرها

  • رشد ۳۰ درصدی درآمد‌های مالیاتی در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴ برابری درآمد‌های مالیاتی چه تاثیری بر افزایش رفاه و کاهش فقر داشته است؟
  • جایزه 23 میلیاردی دولت به کشتی گیران
  • سازمان لیگ با درآمد میلیاردی جرایم انضباطی چه می‌کند؟
  • سپرده بلندمدت دارایی‌های پرسپولیس در بانک شهر
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی
  • پاداش یک میلیاردی برای تیم ملی والیبال در صورت صعود به المپیک/ گلایه‌های عبادی‌پور در مورد پروازها+ فیلم
  • پاداش یک میلیاردی برای تیم ملی والیبال در صورت صعود به المپیک/ گلایه‌های عبادی پور در مورد پروازها+ فیلم
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی